maanantai 19. maaliskuuta 2018

Puhdistaa kummasti


Täysiä viikkoja. Vapaapäivänä tekee mieli puuhastella kotitöiden parissa, järjestellä keittiötä, tyhjentää tasoja, kuskata roskia, ohjata samalla ajatukset oikeille urille, käydä välissä tarkastamassa kaislikon tilanne ja hengittää syvään tuulista ilmaa, kylmää, mutta selvästi keväisen kepeää. Niin nurkkien kuin päänupinkin ojentaminen sekä tuulettaminen puhdistaa kummasti.

Hetkellinen zen, jonka maanantai jyräsi oitis. 

6 kommenttia:

 1. Mistä tuon taidon oppisikin. Vaikka tuntee olonsa levänneeksi, rauhoituneeksi ja kaikin tavoin rasituksista palautuneeksi niin kun arki tai seuraava hankala tilanne tulee niin kaikki tuo usein haihtuu pois. Miten siitä saisi pidettyä kiinni, miten sen saisi pysyväksi perustaksi kohdata taas uusia tai vanhoja haasteita. Tätä minäkin usein mietin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa se. Väitän, että juuri nyt omalla kohdallani kaikki johtuu siitä, etten ehdi kunnolla palautua. Pitäisi ehtiä saada itsensä vahvemmaksi, ettei tuuli heti kaada. Ja opettelua se kai vaatii myös. Harjoitellaan siis, kiitos ihana Seija!

   Poista
 2. Voi että, kirjoitit sitten mun viikosta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sielläin! Zen sinne tähän sunnuntaihin! Kiitos ihana Mirjam-Matilda!

   Poista
 3. Kirjoituksestasi tuli mieleen eräs japanilainen ajatus, että kaiken tekemisen olisi hyvä alkaa siivoamisesta, jotta mieli puhdistuisi pölyistä, ajatukset selkeentyisivät.
  Monesti sitä on ajatellut, että voi että, kun työhuone pitää siivota ennen kuin aloitan grafiikan työstämisen. Pikkuhiljaa sitä oppii ajattelemaan, että ne eivät ole kaksi erillistä asiaa.

  Voiko antaa kirjavinkin, vaikka ei ole itse vielä lukenut kirjaa? :) Varasin kirjastosta Minna Eväsojan "Shoshin - aloittelijan mieli".

  Eiköhän se kirsikankukan oksakin kohta kuki muuallakin kuin maljakossa. Zen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan samaa mieltä, kaikki tekeminen on helpompaa, kun ensin järjestelee ympäristön rauhalliseksi. Meditaatio ennen treeniä :) Hyvä tuo ajatus, että eivät ole erillisä asioita!

   Tottakai voi, kiitos kun annoit, en tiennytkään että tällainen uusi oli ilmestynyt! Varasin heti kirjastosta. Tykkään niin hänen kirjoistaan!

   Kukintaa odotellen, zen ihana Ninnu!

   Poista