perjantai 7. kesäkuuta 2019

Vain illuusio





































Kalliot! Lämpimät kalliot! En ole ehtinyt vielä kunnolla pysähtymään kallioille, tästä viikosta tulikin touhuviikko, voi että. Toisaalta, moni asia on edennyt ja sekin on aina rentouttavaa ja vapauttavaa, mutta kyllä keho ja mieli kaipaavat tasaista rauhaa, hiljaista ja hidasta tapahtumattomuutta. Ehkä sellainen tila on kuitenkin vain illuusio, ehkä en sitä pitkään jaksaisikaan. Mutta joka tapauksessa kallioille pitää päästä. Paljain jaloin. 

Mitä sinä luet tällä hetkellä? Minulla on menossa Paula Nivukosken Nopeasti piirretyt pilvet. Miten kaunista tekstiä! Olen myös lukenut Marita Liulian taidekirjoja, saan niistä valtavasti energiaa ja rohkeutta, upea tyyppi! Sanataideopintojen tiimoilta (ja myöhässä olevien tehtävien tiimoilta...) aloitin juuri Tomi Parkon kirjan Kirjoita runo. Pinossa polttelee Joel Haahtelan Adelen kysymys, oi oi ... mutta ensin Nivukoski loppuun, sitten vasta Haahtela! Tavoitteenani on lukea tänä kesänä Liisa Ihmemaassa, jokin kohtalaisen alkupeäinen versio, onko sulla kokemusta alkuperäisestä Liisasta?



4 kommenttia:

  1. Mun hyllyssäni on Anni Swanin suomennos vuodelta 1906, Tove Janssonin kuvitus. Täytyy kyllä tunnustaa; en ole kitjaani vieläkään lukenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana, aarre! Ja vielä Toven kuvitus! Mä lainasin kirjastosta painoksen vuodelta 1974, suomennos Kirsi Kunnas ja Eeva-Liisa Manner, kuvitus John Tenniel. Saas Maare nähdä kuinka tässä käy :)

      Poista
  2. Minä sain juuri luettua Mara Zaliten kirjan Viisi sormea. Se kertoi Siperian parakkeihin syntyneen ja Latviaan palanneen viisivuotiaan tytön tarinan, jonka tausta on elämäkerrallinen. Kirja oli todella hyvä ja sopiva matkalukemiseksi Via Baltican jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kuulostaa mielenkiintoiselta, kiitos vinkistä!

      Poista