maanantai 14. joulukuuta 2015

Ympärillä on


En osaa laulaa. Enkä todellakaan osaa soittaa mitään soitinta (paitsi joskus huippuhetkenäni vetäisin nokkahuilulla Ostakaa makkaraa, tiedättehän biisin, sain sillä musiikinnumeroni kutosesta seiskaan, wow). Mutta näistä puutteistani huolimatta tajuan totisesti musiikin terapeuttisen voiman. 

Kävi taas niin miten on käynyt useana muunakin vuonna. Joulukireydessä ja -kiireessä löysin itseni miehen musiikkikoulun joulujuhlasta täysin relaksoituneessa tilassa. Miten rauhoittavaa! Miten tunteellista! Hauskaa ja iloista! Yhtä aikaa ihanan yhteisöllistä ja luvallisen yksityistä. Kiitos musiikkiterapiasta, mulla toimii pelkkä kuunteleminen.

Ripaus lunta ja pakkasta, kirkasta taivasta. Kun ympärillä on kauneutta, on kulkeminen kevyempää. Kauneusterapiaakin siis!

 

14 kommenttia:

 1. Musiikissa on voimaa. Onneksi on niin, että kaikista taiteen lajeista voi nauttia ja saa niiltä paljon, vaikka ei itse niiden luomiseen pystyisikään. Olisi henkisesti aika köyhä elämä, jos vain ihmiset, jotka itse kirjoittaisivat/säveltäisivät/maalaisivat/tanssivat jne saisivat taiteesta kaiken irti. Onneksi on olemassa eläytymiskyky :). Ihanaa, että pääsit pysähtymään arjessasi <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti :) Pysäytti tarpeellisesti.

   Poista
 2. Taas kaunis lause sinulta: 'Kun ympärillä on kauneutta, on kulkeminen kevyempää.'
  Aina vain tuota kauneutta ei huomaa, vaikka se onkin ihan lähellä. Pidentää aistit auki :)

  VastaaPoista
 3. Musiikilla on terapeuttinen voima....hyvällä musiikilla.

  VastaaPoista
 4. Kerran kun totesin etten ole musikaalinen, sain vastauksen että kaikki ovat musikaalisia. Sehän on totta :-) Onneksi. Musiikki voi viedä mukanaan. Sitä ei arvaakaan minne.

  Pakkanen tuntuu niin hyvältä... ja kirkas taivas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mulle on hoettu. Kuuntelen sujuvasti :)

   Niinpä, kaipaan pakkasta, jo se on kaunis, ilman luntakin.

   Poista
 5. Minulla soi töissä aina radio taustalla, musiikkiterapiaa myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuva terapia! Olisi niin paikallaan täälläkin! :)

   Poista
 6. Kiitos, Satu, toiveeni täyttämisestä ;) Oletpas mielettömän työn tehnyt! Oli niin paljon muistiin kirjoitettavaakin, että meni monta tuntia lukiessa... Aika hurja nainen oot. Oon täällä aivan äimän käkenä, noin positiivisesti ajateltuna. Huh-heikkaa! Vielä onnittelut upeasta työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivikki, lämmin kiitos! Olen tosi iloinen, että jaksoit kahlata sen läpi, ja ehkä sait jotain tolkkuakin ajatusteni juoksusta? 5 siitä tuli, olen tosi onnellinen siitä :) tärkeä ja läheinen työ, ja vaikka jossain kohtaa tuntui epätoivoiselta, niin lopulta... aiai! Kiitos tosi paljon palautteesta! Arvostan suuresti.

   Poista
 7. Voi, musiikki vie totaalisesti mennessään! Musiikin avulla voi surra syvemmin,iloita isommin jne.
  Minäkin laulan, kuin ammuvainaa, enkä osaa soittaa kuin pianolla ukko Noan... mutta miten tunnenkaan olevani musiikissa sisällä, osaavani kaikki vivahteet selkänahallani, kun oikea hetki, tunnelma ja kappale kohtaavat!

  VastaaPoista