perjantai 5. kesäkuuta 2015

Ranskalaisia kirsikoitaPikkuisen höperö tuubihuivi virkattu, olen yllättävästi kiintynyt tummansiniseen. Vahvoja unia, nämä tuuliset päivät vaellan väsymyksessä, epätietoisena siitä, mikä olikaan todellista. Valitsen kukkia, toivon villinvapaata kimppua, kukkakauppias näyttää hivenen epätoivoiselta. Päästään yhteisymmärrykseen muratin avulla. Muratista muistan Irlannin, voi voi, kaipaus. Kaipaan liikkeelle, toisaalle, yli meren, halki taivaan. Tyytyväisenä kuitenkin tässä ja nyt, ranskalaisia kirsikoita, hiljainen koti, kirja, joka vie kauas. 21 kommenttia:

 1. Minulla harmaan ohuen langan aika siinä kimaltelevat pienet helmet.Kirsikoita ei ihan vielä mutta pian :D kirja on hyvä tapa matkustaa omassa lukupesässä kauaskin .Hyvää kesää sinulle ystävä.Tulehan pian kahville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa, ohut ja kimaltelevat helmet, oih, kuulostaa niin kauniilta! Nämä ranskalaiset kirsikat yllättivät mut kaupassa, ostin ihan vähän, olivat huikean kalliita, mutta kannatti, maukkaita. Se on totta, kirja riittää siihen, että pääsee kauas. Kiitos samoin Maria, hyvää ja kaunista, lämmintä olisi myös kiva saada. Kahvillekin olis mukava päästä :)

   Poista
 2. Voi muratti ja Irlanti! Oletko käynyt vihreällä saarella usein? Palaan tähän yksityisemmin vielä.

  Ranskalaiset kirsikat, kirja ja hiljainen koti - kaikki hyviä asioita, lähellä ja omassa tilassa myös niin kaukana kuin haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voi! :) Teillä se on edessä, ihanaa! Tiedätkö, olen käynyt vain kerran, Dublinissa, joten en todellakaan ole asiantuntija Irlannin matkailun suhteen, mutta se kerta oli niin vaikuttava, että rakastuin täysin ja jos pitäisi nimetä itselle toinen kotimaa, se olisi ehdottomasti Irlanti. Sitten mulla on tuo mies, joka soittaa irkkumusiikkia intohimoisesti, tänään onkin iso häppeninki irkkutanssijoidenkin kera ja kunniavieraaksi saapuu Irlannin suurlähettiläs! Että vihreisiin tunnelmin päästään taas ja vielä me matkustetaan Irlantiin bändinkin kanssa, ihan varmasti :)

   Juurikin niin, niin kaukana kuin haluaa.

   Poista
 3. Aurinko paistaa ihanasti - tuulesta huolimatta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tekee, vaan lämpöä kaipaan kovasti. Tosin juuri nyt alkoi vesisade.

   Poista
 4. Irlantiin haluaisin minäkin matkustaa....ehkä joskus..:)

  VastaaPoista
 5. Höperö tuubihuivi näyttää hyvältä. Kuten ranskalaiset kirsikat. Toisinaan on ihana kaivata, kun tietää, että joskus vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huivi asettunee hyväksi käytön myötä. Kirsikat katosivat hetkessä, nam. Kyllä, joskus vielä.

   Poista
 6. Huivi on hyvä ja kirsikat ovat hyviä. Jotenkin tämä kaikki on tullut taas kuitenkin salakavalasti. Tarkoitan tätä kesää, joka on jotenkin oikukas. Tänään oli upea, kaunis, ihana aamu, kun ajelimme neljän jälkeen kotiin. Aurinko oli juuri noussut. Nyt sataa taas vettä ja päätin linnoittautua sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä sohvan kulmasta, villatakin ja villasukkien sisältä. Ei kiinnosta lähteä ulos, tuulee vimmatusti taas.

   Poista
 7. Me on reissattu tuulen kanssa, onnellisesti, mutta sen jälkeen pelmahti väsy ja levottomuuskin. Niinhän sitä sanotaan, että reissussa rähjääntyy, pitää kyllä paikkansa. Kirsikoita ihastelin torilla lennosta ohimennen, vielä jäivät ostamatta. Viikonloppua onkin lepäilty, pidelty sadetta ja leffailtu.
  Lempeää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepäily ja leffailu näillä keleillä on ihan parasta.

   Poista
 8. Ihanat värit, sininen ja punainen.


  Kesä. Tunnustan että oon vähän helpottunut että se viipyy. Kirsikoita kyllä söisin. Ja kesäruokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo on herkut värit.

   Viipyy yhä. Keskikesä jo, tajutonta.

   Poista
 9. Kuulostaa kesältä! Täällä hiukan samanlainen levottomuus. Eilen googlasin Venetsiasta asuntoja, luulen matkustavani sinne lokakuussa. Mutta nyt, kun mainitsit Irlannin, tuli mieleen että Dublinin jälkeen piti tehdä toinenkin reissu, länteen, jonne sillä kerralla emme ehtineet. Syksy Irlannissa. Oi! Mutta on tämä kesäkin vielä, vaikka täällä on koleaa. Tuntuu syksyltä. Kirsikoita ostin minäkin tänään. Ne ovat kuin jalokiviä!

  Niin kaunis huivi!

  P.s. Jäi mietityttämään, mitä kirjaa luet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kirsikat tuntuvat jalokiviltä! Voi, lokakuu ja matka...minne vain! Venetsia on ihana...mutta tosiaan Irlannin syksy on myös. Se oli juurikin lokakuu, kun Dublinissa kävin... Kiitos, huivi on vähän tönkkö vielä, mutta uskon, että syksyllä se on jo tosi kiva ja hyvin pehmennyt :)

   Ps. Anneli Vainion Eksyvä löytää Matkustamisen ja matkallaolon tärkeydestä...ei mulla ole mikään matkakuume...kun saisi jonkun lottovoiton, edes puolikkaan...

   Poista