maanantai 6. huhtikuuta 2015

15 ja monta muutakin hyvääMeillä on täällä ihana 15-vuotias tyttönen! Sillä on repaleiset farkut ja vahva nauru, se tahtoo Lontooseen, Australiaan ja joka paikkaan ja haaveilee uimisesta delfiinien kanssa, se piirtää kauniisti ja rakastaa kirahveja. Ollaan juhlittu, herkuteltu ja käyty kirkossakin yhdessä. Rippileiri on heti kesäkuun alussa.Monta muutakin hyvää on meneillään. Pääsiäisvapaus on parasta, aurinkokin tuli. Remontit on tehty, koti on paljon väljempi, on tilaa hengittää. Tekee mieli lenkkeillä, juosta aurinkoon, villiintyä valosta! Saattaa olla myös otollinen hetki kääntää ajatukset kohti opintoja, asettua taas niiden pariin, saada ne vielä joskus valmiiksikin. 18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, se oli ihana, vapaa ja täynnä hyvää :)

   Poista
 2. Paljon onnea sille ihanalle. Muistan rippileiristäni itse niin paljon, että ihmetyttää. 15 on tärkeä ja hyvä ikä, ihminen on silloin aika valmis. Hiomaton, mutta valmis. Onnea myös äidille. Hyvää duunia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mä kävin päiväriparin, ja omat muistoni siitä ovat tosi olemattomat, vähäiset. Musta on ihanaa, että omat lapset ovat halunneet leirille.Pojalla oli tosi hyvä kokemus (ei niinkään se uskonnollinen osuus vaan kaikki muu) ja toivon, että tytöllekin tulee elämyksellinen leiri, vaikka ennakkoluuloinen onkin (villejä poikia ryhmässä).

   Niin... mä en kyllä ollut mitenkään valmis 15 vuotiaana .Mutta joo, ehkä kun oikein mietin, niin joku sellainen peruspohja on valmistunut tuossa kohtaa, sellainen, mitä sitten kasvatellaan ja haetaan suuntia ja muokkaillaan eteenpäin.

   Äiti kiittää :)

   Poista
 3. "Pääsiäisvapaus on parasta, aurinkokin tuli." niin täälläkin. Nautitaan.

  Hyvää syntymäpäivää tyttöselle, jolla tuntuu olevan kaikki kohdallaan.

  (Tuohon Kareninan kommenttiin : täällä yksi, joka tässä iässäkään (47v.) ei ole valmis ja kaiken kukkuraksi on ihan hiomatonkin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että sielläkin! Kyllä nautinkin, sen voimalla on menneet nämä tän viikon työpäivätkin.

   Kiitos paljon, ja kyllä hänellä on hyvin asiat. Saan olla tosi kiitollinen.

   (keskeneräinen on toinen nimeni)

   Poista
 4. Voi, mikä ihana 15-vuotias! Ja niin kaunis höyhenkoriste. Täälläkin on hyvää mieltä ja mistä lie villiintymistä, vapaudesta ja keväästä. Verhot on edelleen vaihtamatta, mutta sellainen puuska tuli toissapäivänä, että jynssäsin kylpyhuoneen katosta lattiaan puhtaaksi. Sain käteni jynssäämisestä kipeäksi (epäterveellistä tuo siivoaminen), mutta myös tyytyväisen mielen. ;)

  Pääsiäinen on ollut vuoroin metsän siimeksessä vaeltelua ja vuoroin kulttuuripainotteisia elämyksiä, mieli on virkeä ja inspiroitunut. Jospa sen energian saisi huomisesta alkaen suunnattua opintoihin. Tsemppiä siihen sinullekin, syksy on hyvä pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana hän onkin :) Ja koriste, se on nuoremman tytön viime vuonna koulussa tehty, ihan huippu minusta, juuri oikeanlainen ja upea tuollaisena, keskeneräisenä:)

   Puuskat on hyviä. Mä olen löytänyt itselleni uuden ystävän:taikasienen! Sillä saa pahimmatkin tahrat taiottua pois, ihana! :D

   Mulla on energian suuntaus vielä hakusessa, se on kohdistunut ihan muualle kuin...no, ehkä viikonloppuna.

   Poista
 5. Onnea vielä tätäkin kautta luovalle & ihanalle tytölle! Toivottavasti moni toive toteutuu.

  Ihanan valoisa ja piristävä postaus tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minäkin toivon, näen hänet aika selkeästi delfiinien seurassa... :)

   Kiitos. Pääsiäisen vapaissa oli tosi paljon valoisaa.

   Poista
 6. Suloiselle nuorelle naiselle onnea!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut teidän neitoselle. Kuvasi ovat niin keväisen keveitä ja täynnä iloa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keväisen keveitä...ihana :) jotenkin nyt on keveä olo ja mieli, valon myötä saapunut.

   Poista
 8. Onnittelut sinne! Mun esikoinen täyttää pian 16. Meillähän siis on kaksi poikaa ja toisinaan mietin että millaista olisi jos perheessä olisi tyttö. Ite olin niin kkauhea siinä iässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati. Mun esikoinen, poika, täytti helmikuussa 17 ja on ihan uskomatonta, että 18 lähenee koko ajan. Äiti-ihminen ei vaan tajua. Onneksi meillä on vielä 10 v tyttö, vaikka kyllä hänessäkin on jo merkkejä teini-iän lähestymisestä. Meidän 15 v on ihmeen rauhallinen, toki on välillä mieletöntä vuoristorataa, mutta kauheaksi ei voi sanoa. No, jossain kohtaa se iskee kuitenkin...itse olin kauheimmillani vasta lukio-ikäisenä...

   Poista