lauantai 7. heinäkuuta 2012

Merkilliset päivät
Ajattelin virkata sängynpeiton. Ison ja kauniin.
Siitä on yhdeksän ympyrää jo valmiina.
Olen realistinen sen kanssa, 
valmistuminen voi viedä vuoden jos toisenkin,
mutta ei se haittaa, ei sille olen omaa sänkyäkään vielä.


Olen viettänyt päivän Sirin sanojen seurassa,
vaikka niin ei pitänytkään mennä.
Minun piti olla ahkera ja tuottelias juuri tänään,
kun sille olisi ollut aikaa, tilaa ja vapaus.
Nämä merkilliset päivät eivät mene ollenkaan niin
miten ajattelen ja suunnittelen, eivät ollenkaan.
Ehkä kuitenkin tänään, kun odotellaan ukkosta ja 
olotila on pysähtynyt ja selvästi levon tarpeessa,
ehkä tänään oli juuri oikea päivä näille sanoille,
tälle tarinalle, mihin oli niin helppo lähteä mukaan.


Neulon kesäneuletta tyttärelle. Sekin etenee hitaasti.
On valmis varmasti syksyllä, mutta sekään ei haittaa,
sillä nyt on lämmin, eikä neuletta vielä tarvita.
11 kommenttia:

 1. Minäkin olen huomannut näiden heinäpäivien tehneen ajoin aivan omat käsikirjoituksensa.. leijailen sitten vain tyynesti mukana.
  Levollisia kesähetkiä luoksesi!

  ps.ihanat kirjankansirunosi - niitä piti makustella ja ihastella moneen kertaan

  VastaaPoista
 2. Joskus käy niin, että tilaa ja aikaa onkin johonkin muuhun, kuten nyt Sirin lukemiseen. Minäkin pidin kirjasta ja nyt, kun lukemisesta on aikaa, pidän siitä ehkä vieläkin enemmän.

  Suloista (helteistä) kesäpäivää!

  VastaaPoista
 3. Merkillistä tosiaan (aika).Hämmästyneenä huomasin luvanneeni mennä töihin huomenna ensi viikon maanantain sijaan.Tämän päivän sää oli juuri sellainen, jossa voi ihmetellä, järjestellä asioita uudestaan ja latautua tulevaan.Väliajalla olen aikamatkaillut Kätilön parissa.
  Ihana peitto syntymässä!

  VastaaPoista
 4. Joskusmuinoin aloitin sängynpeiton virkkausta 10 vuoden projektilla. Eikä siinä ajassa valmistunut. Myöhemmin kyllä melkein, on nyt sellaisella 120 leveällä sängyllä:)
  Kauniita nämä laput, niitä on mukava virkata ja eihän sitä ikinä tiedä mitä näistä syntyy:)

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen odotellut ukkosta jo pari päivää, mutta se taitaa kiertää meidät. Painostavaa kyllä on.

  Sängynpeitosta tulee ihana sitten joskus. Tutulta kuulostaa vuosiksi venyvät lankaprojektit...

  VastaaPoista
 6. Lissu! Niin se on, välillä vois vaan edes jonkun homman tehdä vauhdilla :D

  Hannah! Voi että mitä tyyneyttä! Leijailet vain tyynesti mukana...ihanaa! Niinhän sen kuulluu ollakin. Lämmin kiitos, otan kaiken levollisuuden vastaan ja kiva kuulla että hassu runotteluni viehätti!

  Katja! Kyllä, ja toisena päivänä sitten muuta. Tekisi mieli lukea Kesä ilman miehiä heti uudestaan! Kiitos, eilen oli kuuma, tänään sopiva. Kaipaan kyllä aurinkoa taas.

  Jenni! Välillä sattuu...ja tapahtuu...Kiva ajatus sellaisesta säätilasta, missä voi tehdä tuon kaiken mistä kirjoitit! Mitäs sanot Kätilöstä? Suositteletko? Kiitos, peittohan on jo ihan peiton näköinenkin :D :D

  Eija! Niin just...10 vuotta on varmaan sellainen sopiva aika tällekin...Tai totta, voihan niistä jotakin muutakin... ;)

  Leena! Ukkonen saisi paukkua, raikastuisi. Minäkin näen sen ihanana, unissani! Lasten torkkupeitot ovat olleet tekeillä yli 10 vuotta, huoh. Ajatus niistä oli kaunis, mutta lopputulos olematon :D

  VastaaPoista
 7. Nyt on vähän paha sanoa. On se aika raaka tavallaan. Mitä tykkäsit rajasta? Jos se ei ollut yhtään liikaa niin kannattaa toi lukea. Mut ei se mikään kevyt hyvänmielen pätkä oo millään tavalla ja sotaa ja eritteitä löytyy. Mutta ihailen niin kirjailijan työtä. Paljon, paljon uusia sanoja ja maailmoja joita en ikinä osaisi kuvitella ja täällä tässä maassa, mutta eri ajassa. Jollain tavoin ajattelen, että se kertoo paljon myös sellaisesta mitä meillä on tässä ajassa mutta eri tavoin.

  VastaaPoista
 8. Pakko kommentoida myös Kätilöä. Sattui nimittäin olemaan minunkin (tähän mennessä) ainoa kesälukemiseni ja hotkin sen muutamassa päivässä.

  Juuri niin kuin Jenni sanoi, raaka, mutta kaiken ruman keskellä niin ravisteleva, kauniskin. Sain takaisin intohimoni lukea; kielen takia, ymmärtämisen takia, suurien tunteiden ja eläytymisen vuoksi.

  Saatuani kirjan loppuun, pyöri se vielä pitkään mielessäni, jotenkin suu auki jäin siitä kaikesta. Siis suosittelen minä, mutta en kevyeksi kesälukemiseksi. :)

  VastaaPoista
 9. some days I´m sthinking of knitted grey sweathers..days when it´s cold, or I´m frozen..as always, thats nice too..
  lovely photos...*

  love Lycke

  VastaaPoista
 10. J! KYllä mä tykkäsin Rajasta todella paljon ja oon niin ilonen, että houkuttelit mut lukemaan sen. Olisi kiva näistä puhua nokikkain :) sitä olen vähän odotellut, että olisi tilaisuus siihen metsässä :) Joku pinei ärsytys Rajassa oli, sellainen, mitä en kokenut Totta-kirjassa, mutta niin lievänä, että se ei häirinnyt kokonaisuutta. Se ei ollut mitenkään liikaa, sain siitä paljon. Pitänee tarttua Kätilöönkin.

  Tanja! Hyvä kuulla sinunkin ajatuksesi siitä, kyllä, täytyy hankkia se käsiin. Lukeminen on taivas. Ajoittaista mulla, nyt se on taas sujunut (välttelyä muista hommista, ei vaan :) ja kirja toisensa perään on kesän aikana mennyt. Nyt pieni mietintä, aloitin yhtä, mutta en vielä päässyt vauhtiin, voi olla, että tarvitsen jotain muuta nyt.

  Lycke! hey and thanks, my photos likes you :)

  VastaaPoista