lauantai 3. syyskuuta 2016

Alku-olo


Tytär havahdutti minut aamukahvin aikaan ajantasalle. On kuulema syyskuu. Ja minä kun meinasin kaataa kahvini elokuun kuppiin! No ei se mitään, kerrankos sitä laahaa perässä, putoaa kartalta, on kuutamolla, pihalla, kujalla tai jossain ihan kadoksissa itseltäänkin. Toisinaan on helpompaakin niin, hengittää piilossa. Kaapista löytyi onneksi syyskuun kahvikuppi, totesin tarvitsevani marraskuulle oman kupin, sellaista ei ole ja marraskuu on sentään ikivanha lempikuuni. Nykyään siitä on vaikea löytää hyvää, mutta ei nyt mennä niin pitkälle, tapoihini kun ei kuulu olla ajoissa liikkeellä. Ja lokakuukin on olemassa, siellä välissä. Eikä ole kuppia sillekään. Vielä.

Jostain syystä on sellainen alku-olo. Siis nyt, riippumatta siitä mikä kuu on tai olenko ajantasalla ollenkaan. Nyt tuntuu alulta. Jonkin alku, alku jollekin. Alku on muuten kaunis sana. Ja se on olemassa. Tekemistä riittää, mutta on mille astua. Vahva alku. Ja valoisa, vaikka pimeää puskeekin joka suunnalta. Ei välitetä, huomata, ei anneta sille ollenkaan valtaa. Ja niin, vielä se, että pimeän ja valon risteyskohta voi myös olla ihan älyttömän kaunis.

14 kommenttia:

 1. Sukelsin kuvaasi, ei kai haittaa?

  VastaaPoista
 2. Tuli mieleen alkueläin ja - Alku-karkki !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kans Alku-karkit välähteli mielessä, ai ai, nam. Harmillisesti olen vaan karkkilakossa juuri nyt, muuten olisin jo hakenut kaupasta pussillisen...

   Poista
 3. :-) ihana sinä ja täpärällä ollut vahinkosi! Hyvä vaan, ettei ole liikaa rajoja.. Ei edes kuukausilla. Jos viime vuoden elokuun helteisiin vertaa, syyskuu on ollut täällä jo pidempään... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, rajojen on hyvä antaa elää. Mä uskon vahvasti yhä, että syksystä tulee lämmin ja kesäinen. Kiitos Ninnu!

   Poista
 4. Jännä kuva! Minä näin heti kaksi poroa juoksemassa metsänreunaa! :)
  Alku on kaunis sana ja ihana olemassa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi porot! Minäkin näin juoksuliikkeen tuossa, mutta en kyllä poroja. :D Alku on hyvä. Kiitos.

   Poista
 5. Pidä silmät auki, ties missä loka- ja marraskuun kupit sinua odottavat ;) Minulla on mielentilakuppeja, täytyypä laittaa niistä oma postaus.
  Samanlaisessa alkuvaiheessa täälläkin, vielä ei vaan ole tukevaa maata jalkojen alla, toivottavasti pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sattumalta saattavat tulla vastaan, usein juuri niin. Laitapa vaan, olisi kiva kuulla sun mielentilakupeistasi. Toivotaan, hyvää alkua sinulle!

   Poista
 6. Kaunis kuva, kaunis teksti! Syyskuu pääsi yllättämään minutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi :) Kaunista on tässä kuiden vaihteessa. Yllättävä syyskuu :)

   Poista