torstai 10. syyskuuta 2015

Rentouttaa ja rauhoittaaNeulominen tekee hyvää ajatustoiminnalle. Kuten myös lankojen päättely, valmiiksi saaminen. Rentouttaa ja rauhoittaa. 

Täällä on innostuttu lapasista. Kaksinkertaisesta Novitan Bambu-langasta tein tyttärelle pehmeät syyslapaset. Tykkäsin niin noista väreistä, mutta harmillisesti mulle ne eivät vaan sovi. Tyttärelle onneksi kelpasi alunperin itselleni neulottu tuubihuivikin.

Toiset lapaset lankavarastosta, Seitsemää veljestä ja Nallea, mukavan muhkeat ja tytärhän ne taas itselleen kaappasi. Peukaloita on raivostuttava neuloa... osaisinkohan tehdä sellaisen kiilapeukalon vai mikä se oikeasti on? 

Ja lopuksi jotakin ihan itselleni! Superlempparit villasukat! Idea niihin löytyi taitavalta Pitkolta. Jemmalangoista nämäkin, sitä samaa Seitsemää veljestä. Aivan ihana malli neuloa, on pakko tehdä toisetkin! 

12 kommenttia:

 1. Rentouttaa ja rauhoittaa. Aivan samaa mieltä, varsinkin sukan tekeminen. Koko ajan tapahtuu jotakin ja samalla voi vaikka katsoa tv:tä tms. Matkakäsityönäkin mukava, aina sukkia käyttäessään muistaa tekovaiheen tunnelmia. Minäkin olen tehnyt tuolla samalla mallilla sukat, joihin olen tosi tyytyväinen. Ja jos ei ole sopivaa käsityötä niin voi mennä (suurehkolle) lankavarastolleen ja napata pari pientä kerää ja rentoutua... Kerin langanloput kahdeksi pieneksi keräksi, niin tulee kirjavistakin sukista suunnilleen samanlaiset, jos sen nyt tarvitsee olla tavoitteena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina pitää olla käsityö telkkarin ääressä, muuten nukahtaa :)

   Poista
 2. Neulominen on mukavaa puuhaa, mutta kantapäät ja peukalot saavat kyllä näillä taidoilla varustetulle kutojalle, hien nousemaan otsalle..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen neulonut niin kauan, että kantapää on ihan ok, ja peukku muuten, mut se on ärsyttävää nyherrystä ja sit jää isoja koloja ym. Siksi pohdin sitä kiilaa...täytynee etsiä ohje.

   Poista
 3. Miten lämmin tunnelma kuvissa; lämpimät värit ja neuleet - ihanat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kiitos vielä ihanasta sukkavinkistä!

   Poista
 4. Voi kuinka kauniita ja lempeän värisiä neulomuksia! Ihanaa kun neuleinnostus iskee aina syksyisin :) Tuommoiset pilkulliset sukat täytyy laittaa itsekin puikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pilkulliset on niin kivat tehdä, suosittelen! Mä olen neulonut kyllä pitkin kesää, mutta nyt iski tuo lapasvillitys. Kiitos :)

   Poista
 5. En voi yhtyä villasukan tekemiseen liittyvään ihanuuteen (kun en kudo), mutta rakkaudella niitä kyllä jalkaa puen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on parhaat :) Toistenkin neulomat :)

   Poista