sunnuntai 23. elokuuta 2015

Elämäntodellisuus


Fenomenologisen lähestymistavan tutkimuskohteena on ihmisen kokemuksellinen suhde maailmaan, jossa hän elää. Tutkimuskohteena on ihmisen elämäntodellisuus. Tärkeimpiä käsitteellisiä työkaluja ovat kokemus ja merkitys.

Hanna Vilkka  


Itselleni tärkeimmät kokemukset ja merkitykset syntyvät keskimmäisen kuvani kaltaisesta kokemussuhteesta maailmaan, omasta elämäntodellisuudestani.
16 kommenttia:

 1. Mä rakastan sitä kun saa auringonlaskun aikaan uida hiljaa järvessä omia aaltojaan kiinni. Vesi on tärkeää auringon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana... omia aaltojaan kiinni... Eräänä menneenä kesänä uin tosi paljon, ja mulle se oli parasta, kun uin rannasta pois päin ja veden pinnan raja hämärtyi niin, ettei erottanut oliko kyseessä vesi vai ilma. Siinä oli kauneus ja hetken taika.

   Poista
 2. En yhtään muistanut mitä fenomenologia tarkoittaa. Mielenkiintoinen aihe.ja tämä sinun kuvallinen esitys siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tosi mielenkiintoinen. Liittyy oppariini, tosin tässä nyt eksyin hiukan toisaalle.

   Poista
 3. Vesi on ihana ja tärkeä elementti. En ole vielä tavannut ihmistä, joka ei pitäisi vedestä (missään muodossa).
  Varmasti kiinnostavaa tutkia sitä, mikä on jokaisen oma elämäntodellisuus ja miten erilaisia ne ovat, vaikka elettäisiinkin samassa ympäristössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on vaikuttava, monella tapaa. Myös pelottava silloin kun maata ei ole näkyvissä. Aiheeseen voisi kyllä helposti sukeltaa, syvälle.

   Poista
 4. Blogistani löytyy sinulle haaste - käy kurkkimassa, jos vaikka innostuisit toteuttamaan! :')
  http://rakkaudellasatua.blogspot.fi/2015/08/saannot-1.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satua! Tervetuloa sivukujille :) ja voi kiitos, minäpä katsastan haasteen!

   Poista
 5. Tämä osuu nyt niin syvälle, siihen ytimeen, mistä haluaisin kaikessa elämässäni olevan kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä. Voisiko se olla niin?

   Poista
  2. Juuri nyt näyttää siltä, että on mentävä suuntaan, jossa tämä osuus jää vaille huomiota. Se surettaa, ahdistaa. Mutta voi mennä toisinkin, en vielä tiedä.

   Poista
  3. Toivon, että menee toisin, kaikin tavoin sinun parhaaksesi.

   Tietämättä mitään sinun todellisesta tilanteestasi, ajattelen oman elämäntodellisuuteni kannalta ja näiden kolmen kuvan kautta niin, että tuo keskimmäinen on sitä ihan minua. Sitten on myös niin, että on paljon muutakin, sellaistakin mikä ei ole yhtään omaa, mutta silti sekin on kohdattava. Ja sen voi kohdata aina ainakin osittain, edes hipauksen verran, niin kuin itse haluaa, oman todellisuutensa kautta. Ja nyt puhun vain itsestäni, en yritä neuvoa, kun en tiedä. Sitäpaitsi neuvot voivat toisinaan olla rasittavia, välttelen niitä.

   Poista
 6. Ihana trilogia tai triptyykki. Keskimmäinen on kaunis, ihan jalanjälkiä tai käden painaumia vedessä, kuin vesi myötäilisi, pehmentäisi, ehkä kannattelisikin, ei liikaa, mutta ei upottaisi.

  VastaaPoista
 7. Kiitos :) Niin, jotakin juuri tuollaista, pehmeästi soljuvaa, kannattelevaa, mutta niin, että pitää kuitenkin olla valppaana, huomata, aistia ja nähdä.

  VastaaPoista