keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Hiljaisuus tilana

Näinä päivinä ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. Ja samalla asiaa olisi vaikka kuinka paljon. Sisällön laaduton ja synkkäsävytteinen tunnelma vaatii kuitenkin hiljaisuutta. Hiljaisuuskin voi käydä raskaaksi, hyvin ahdasmieliseksi, vaikka useimmiten hiljaisuus tilana onkin minusta onni. 


Juuri nyt

sakea räntäsade
Totuus Harry Quebertin tapauksesta (Joel Dicker)
kupillinen kahvia, haen toisenkin
paloja tyttären suklaalevystä
yllättävä vapaailta kuskin tehtävistä
monta omakuvaa selattavana (ja valinnan vaikeus)
täysi tiskipöytä
ajatus pienestä päätöksestä
omien lasten höpötysten ja naurujen (onni) jälkeinen

hiljaisuus (onni).
12 kommenttia:

 1. Tuo lasten iloisen höpötyksen jälkeisestä hiljaisuudesta tuli mieleeni, kun esim. porukalla tekee vaikkapa grafiikkaa, niin aluksi jutellaan ja vaihdetaan kuulumisia, mutta vähitellen jokainen syventyy omaan työhönsä ja hiljaisuus laskeutuu. Siitä tulee myös hyvä tunne. Tehdään yhdessä, mutta jokaisella on samalla oma rauha keskittyä. Pidän siitä hetkestä kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme, että pidät! Tekemisen meininki, keskittyminen, oma rauha, ah! Tiedän tunon tunnelman, ihana. Kiitos kun otit sen tässä esille.

   Poista
 2. Kaunis kuva tuo ylin.On tämä kevät ollut jotenkin kujeileva kun ajatukset ja olot kieppuvat vilkkaammin kuin ennen.Väsyolo ja ilo askeltavat vierekkäin.Voimia sinulle kaikkeen mitä arkesi pitääkään sisällään.Suklaata ei voi koskaan olla liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria :) Samankaltaista täällä, väsyä aika paljon, sellaista hartioita alaspainavaa väsyä. Onneksi myös iloja. Kiitos, voimaa kyllä tarvitaan, unta pitäisi saada enemmän, ja vapaapäiviä myös. Suklaata tulee syötyä, vaikka juuri sitä mun pitäisi vähentää... :)

   Poista
 3. Hiljaisuus...tämän vapun vieraani. Mies sairaalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih...toivottavasti mies pääsee pian takaisin kotiin, hyvissä voimissa!

   Poista
 4. Täällä on tänään välillä aurinkoista, miten mukavaa eilisen (räntä)sateiden jälkeen.

  Alkoi tehdä mieli teetä ja suklaata. Oiskohan kaapissa, ei ehkä, jaa no suklaakeksejä saattaa olla.

  Hiljaisuus on niin tärkeä, että en viitsi puhua siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on ollut nyt onni, aina pilkahdellessaan.

   Minä taas haluan puhua siitä. On heitä, jotka eivät ymmärrä.

   Poista
 5. Hi Satu,
  It is nice to hear from you.
  Hope you are well.
  ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coco! :) Nice to see you here! I'm just fine, little bit tired, but fine. I'm happy because of spring :) I hope you are fine too!

   Poista
 6. Oon ollut paljon hiljaisuudessa yksin, mutta viime viikoina on tullut sellaista kivaa kokemusta, että oon ollut hiljaa toisten kanssa. Olen käynyt yhdessä ryhmässä ja siellä olemisen idea ei sinänsä ole hiljaisuus, eikä oltu suinkaan koko aikaa hiljaa, mutta oli sellaisia hetkiä jolloin jokainen teki omaansa ja keskittyi siihen. Läsnäoloa vaan ja itsen kuuntelua. Siinä tuntui mukavalta kuunnella samalla muita ja olla yhdessä läsnä ja hiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän mistä puhut, Toisten kanssa hiljaa, sekin vaatii taitoa, ei välttämättä ole ihan helppoa. Mutta todella antoisaa.

   Poista