sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Runoilua

On ollut ihmeellisen ihanaa lukea kirjoja.
Pitkästä aikaa olen löytänyt lukemiselle aikaa
ja olen tarrautunut sivuihin ja sanoihin antaumuksella.
Tove Janssonin Kuvanveistäjän tytär.
Riikka Pulkkisen Raja.
Nyt menossa Haruki Murakamin Norwegian Wood.
Odottamassa on vielä herkullinen pino kirjoja,
onneksi valoisat illat jatkuvat vielä pitkään. 

Törmäsin kirjankansirunoihin ensimmäisenä Katjan luona.
Hauskoja ja innostavia, päätin kokeilla itsekin!
Teki hyvää pöllytellä oman hyllyn kirjoja,
löytää muutama herkku pakkomust luettavaksi kesäpinoon
ja havahtua taas siihen, että kotihyllyssäkin olisi niitä,
mitä en ole vielä laisinkaan lukenut...Sinä päivänä elämän koko kuvaSuolaista hiekkaa
viiniä keittiössä

      jäähyväisvalssi 


tuokio tuulessa, haikeat liekit
särkyneet siivet

       enkeleitä hiuksissaniMatkakaipuun vallitessa vielä seuraava...Matkakertomuksia


Kahvila Mabillon,
Firenze,
nuori Eurooppa!

Minä palaan jalanjäljilleni.
Vuorovesi, silta yli ikuisuuden.

Kaksi kaupunkia,
päivä ei ehdi.
Jumalat juhlivat öisin!

Temppelin portilla kulkurin kyynel,

     mä haluan elää!

10 kommenttia:

 1. Sukulaissielu siellä

  niin samoja kuin omassa hyllyssäni...

  VastaaPoista
 2. Oi, hienot runot irtosi kirjahyllystäsi. Siellä on kyllä paljon hyvää lukemista!

  En taida uskaltaa omasta hyllystäni. Jostain syystä siellä on eniten käsityö- ja tietokirjoja. Varsinaiset romaanit yleensä lainaan.

  VastaaPoista
 3. Raja on niin hieno teos. Puhuin siitä juuri eilen ystävän kanssa, että kuinka se kuuluu minuun vaikuttaneiden kirjojen top kymppiin.

  Minulla on tämän runojutun kanssa sama ongelma kuin Merrulilla: romaanit yleensä lainaan kirjastosta. Ehkä pitää käydä kirjastossa vain tämä tehtävä mielessään...

  VastaaPoista
 4. Uskalsin sitten kuitenkin.

  Niin ja Ilona, kokeile levyhyllystä!

  VastaaPoista
 5. Hei, nää on tosi hauskoja!
  Tekee heti mieli alkaa järjestellä runoja omasta hyllystä.

  Minäkin olen lukenut paljon viimeisten viikkojen aikana. Onneksi jotkut kirjoittavat 600-sivuisia kirjoja, joita voi lukea aamun tunteina, kun muu perhe vielä nukkuu. :_)

  VastaaPoista
 6. Hirmuisen hienoja runoja. Varsinkin ensimmäisestä pidin todella paljon, ehkä siksi, että siellä oli pari minulle tärkeää kirjaa :) Jotka löytyvät myös täältä kirjahyllystä.

  Voi kun ehtisi lukea, mihin minun aikani katoaa?

  VastaaPoista
 7. Kauniita runoja kirjoistasi. <3
  Minä kävin juuri eilen lasten kanssa kirjastossa. Tuo Raja kuulostaa lupaavalta, pitänee sekin lainata joskus. Ei haittaa vaikka sataa kun on hyvä kirja.. tai neuletyö ;)

  VastaaPoista
 8. lovely words, nourishing, alive, and how much they are giving us of all that, the books, poems, wish I could take more time for them. and I will, and when I have the time I will go back here and get inspiration for what to read. if you have time you can give me a tip of the best ones..
  and I love pictures of old books specially. have a lot of them at home..

  hug a Fridaynight, Lycke

  VastaaPoista
 9. Maria! Niin, niin taidetaan olla ;)

  Merruli! Kiitos, tää oli niin hauskaa! Mulle on kertynyt aika paljon tota kirjallisuutta, hyllyyn ei enää mahdu...meni monta vuotta etten ostanut, vaan pelkästään lainasin, nyt olen taas viime vuosina intoutunut hankkimaan joitakin omaksi.

  Ilona! Raja oli todella hyvä. Rakastuin Totta-kirjaan ja meni aikaa, ennenkuin tartuin Rajaan, ystävä kehoitti ja kannatti. Siinä oli jokin pieni ärsyttävä asia, en osaa suoraan sanoa mikä, mutta aivan loistava kokonaisuus ja upeaa, kaunista tekstiä. Taiturin sanoja.

  Hyvä idea lainata kirjat runoa varten, tai vaan viettää hyllyjen välissä aikaa bongaten sopivia nimiä runoksi. Ajatella jos voisi viettää päivän niin!

  Merruli! Loistavaa ja hieno tulikin, kävin aiemmin pikana kurkkaamassa, mutta palaan vielä! Ja kiva idea tuo levyhyllykin, toden totta!

  VastaaPoista
 10. Linnea! Eiks oon, näihin voi jäädä koukkuun, helposti! Joko teit? Lukeminen on taivallista. Kesällä se onnistuu paremmin, jostain syystä aikaa on enemmän vaikka olenkin koko ajan töissä. Tai sitten vain välttelen muita hommia...

  Kirjailijatar! Kiitos :) Mitkähän mahtavat olla ne kirjat... kiinnostaisi tietää. Kesäiltaisin saattaa olla muutakin tekemistä kuin lukeminen. Mä haen sillä nyt rentoutumista, toimii.

  sade! Kiitos! Suosittelen Rajaa, todella. Rankkoja aiheita siinä, mutta pidin kovasti. Ja kyllä, niin olet oikeassa kirjasta ja neuletyöstä! ;)

  Lycke! You are so sweet Lycke, thank you. I'm so glad you visit here and stay to talk :) I'd love to give you some tips of books I like! And you will have time to read, when it's the right time, I belive so. I have some old books too, but these ones are in Stockholm in some shop's window :)

  VastaaPoista