sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Burgundinpatapäivä





















































Burgundinpatapäivä. Pata valmistetaan jo aamulla, annetaan sen muhia uunissa monta tuntia, nuuhkitaan punaviinin tuoksua, timjamia ja katsellaan ikkunasta vesisadetta. Padan seuraksi avataan pojan Madridin tuliainen viime syksyltä, uunista otetaan valkosipuli- ja parmesanpatongit. Ihmetellään pojan olevan jo 21 vuotta, nauretaan kaikki yhdessä pöydän ääressä ja äidille maistuu se tuliainen hyvinkin. 

Loppupäivä on lukurauhan päivä ja illasta tulee vielä päiväuni-ilta, sen myötä katoavat viime päivien päänsärkyjen rippeetkin ja tilalle löytyy keveitä ajatuksia. 

Tarvitaan pitkiä ja hitaita patapäiviä tasaamaan eessuntaas-päiviä, tarvittaisiin paljon useamminkin. Onneksi tänään oli, voin nyt suhtautua huomiseen hiukan ymmärtäväisemmin.  

Ihan paras burgundinpata-ohje Prisca Leclercin kirjassa
Tarte Tatin, suuri ranskalainen keittokirja. Kaunis, ihana kirjakin!




8 kommenttia:

  1. Oih,mikä postaus,tää oli taidetta.♡
    Ja nuo kuvat!Linnutkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos sulle :) Löysin eräänä sunnuntaina tuon ihanan kuvauspaikan, linnut olivat extraa :)

      Poista
  2. Juuri oikeanlainen talvisunnuntai ollut teillä. Sellaisia tarvitaan, tekevät hyvää. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta. Todella tarvitaan, enemmän kuin ehtiikään. Kiitos Katja! :)

      Poista
  3. Hei.

    Aivan ihastuttavan runolliset kuvat - niitä täytyy katsoa kauan, hitaasti...

    terveisin S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei S, kiitos paljon! Runolliset, ihanaa :) hidas on aina hyvä!

      Poista
  4. Taitavasti kuvaat, ihailen kuviasi "hiljaa"! Hyvää Ystävänpäivää!
    Helinä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Helinä, kiitos, sinulle myös! Ihana sinä, hiljaa on aina hyvä :)

      Poista