lauantai 8. heinäkuuta 2017

Kaikenlaista


Olenhan minä kaikenlaista tehnyt, käsilläni nimittäin, keväänkin aikana. Avustin erään pikkuruisen teatterin puvustuksessa ja sen myötä on pikkuhiljaa heräillyt kauan nukuksissa ollut ompeluhinku. En ole vielä paljon tehnyt, mutta suunnitteilla on kaikenlaista pientä ja kirjavaa.

Lisäksi, aina, on joku neulomus tai virkkuu meneillään, useimmiten useampikin. Tämä aaltopeitto, jonka viime kesänä aloitin, valmistui talviunilta herättyään sopivasti kesäksi. 
Se on ihana, sitä oli mukava virkata, ihan mun peitto. Ompelupuuhina ovat olleet muutamat tarpeelliset pussukat ja kassit. Lisäksi halusin keittiöön astianpesukonekolon (meillä ei ole konetta) eteen tilkkuverhon ja siitä tulikin pirtsakka ja hauska. Perheeltä (noh, lähinnä mieheltä, lapset ehkä pitäisivät välillä jostakin muusta kuin kirjavasta) tulikin toive tilkkuverhoista, alkoipa houkutella aika kovin... katsotaan syntyykö!Sain mummolta sukkalankoja, niistä syntyi polveen asti sukat syksyn viileisiin ilmoihin. Löysin koristani myös tumput samoista langoista, olen näköjään jättänyt peukalot neulottavaksi johonkin parempaan ajankohtaan. Tyypillistä.Tyttärelle virkkasin pussukan ja juuri valmistuivat nuo mustapohjaiset karkkisukat, nam, tykkään niistä! Ja lopuksi vielä joitakin vuosia sitten (kuka näissä vuosissa perässä pysyy) aloitettu peitontekele, se on nyt kaivetty kätköistä esiin, siinäpä puuhaa tähän kesään! (toki on muutama muukin idea muhimassa, niin ja eilen iltamyöhällä aloitin jouluun sopivien pitkien sukkien neulomisen)


12 kommenttia:

 1. Mikä draivi - ihailen ! Siistiä jalkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, draivi on vaan ajoittunut pitkälle ajalle, koko keväälle, jotenka ei nyt niin järin tuottoisa ole ollut. Pääasia, että jotakin, kaiken aikaa jotakin. Ompeluksia on tarkoitus tehdä tässä lomalla, kunhan nyt käynnistyn. Kiitos :)

   Poista
 2. Ihania neulomuksia ja ompeluksia. Sinulla on taitoa, mitä ihailen. Oi tuota peittoa, todella kaunis kuten sinäkin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Peitosta tuli kyllä ihana, se on pehmeä ja juuri sopivan kokoinen, tulee sellainen turvaolo noista aalloista :) Voi kiitos :)

   Poista
 3. Tuo peitto on ihana!!!! Voi mikä homma!
  Olen tehnyt sukkia tuolla samalla mallilla, sitä on mukava tehdä.
  Kylläpä oletkin saanut aikaan paljon kaikkea kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! :) Oli siinä virkkamista, mutta kiva oli tehdä, talvitauon jälkeen oli hauskaa tarttua siihen uudestaan. Sukat aaltokuviolla... mielenkiintoista! Niin, pitkällä aikavälillä aikaan saatuja, mutta näin koottuna tuntuu paljolta (et uskoisi miten paljon mulla on keskeneräisiä tekeleitä...).

   Poista
  2. Ei kun sukat tuolla samalla tyylillä kuin nuo sinun polvisukkasi ☺️

   Poista
 4. Wau, mikä käsitöiden saldo!
  Ehdoton oma suosikkini nuo retrotilkku-verhot!
  Peittokin on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda! Oh, ihanaa, että tykkäät verhosta, minusta se on myös aivan hurmaava! Meillä on tällaista retroa, kirjavankukertavaa sekamelskaa :D

   Poista
 5. Olet taitava! ♥ Käsityöt ovat jotain, jonka kohdalla minun aivoissani on joku tyhjiö, hyvä että osaan edes napin ommella. Se on hassua, koska tykkään piirtää ja leipoa. Mutta käsitöiden suhteen tyydyn alati ihailemaan teitä taitureita, kuten sinua, ihana Satu!

  VastaaPoista
 6. Voi, miten ihania kaikki! Aaltopeitto!!! <3 Olet taitava. Tilkkuverhon ylin tilkku vasemmalla tuo muistuman lapsuuden kotiin, meillä oli tuollaiset lakanat!

  VastaaPoista