tiistai 13. lokakuuta 2015

Maisema on toinen


Ajatukset, kokemukset ja muistot matkasta läikehtivät mielessä, antavat arkeen ihmeellistä voimaa ja iloa vielä jälkeenkin, pitkälle, olen varma siitä. Kyllä ihmisen pitää päästä kulkemaan ja katselemaan, näkemään ja kokemaan, olemaan matkalla. Eikä matkan tarvitse aina olla kauas, se voi olla matka lähellekin, mutta kuitenkin niin, että maisema on toinen kuin jokaisena muuna päivänä. Mielellään vielä niin, että kulkeminen saa aikaan epäoleellisen katoamisen ajatuksista, jättäen tilan vain kulkemisen ja katselemisen havainnoille ja pohdinnoille. 

Taidan yhä kulkea Lontoon kaduilla, Lontoon puistoissa. "Kuitenkin tiedän, että lähteminen, matka muualle, pois ja tuntemattomaan, saa sielun verenkierron yhä uudestaan liikkeelle. Sielu vertyy."

Anneli Vainio
Eksyvä löytää, Matkustamisen ja matkallaolon tärkeydestä


 

15 kommenttia:

 1. Jäin ajattelemaan tuota yhtä lausettasi. Jos matkustamme paikkaan, joka tuntuu jollain tavalla omalta, niin on kuin osa meistä jäisi sinne vaikka palaammekin kotiin. Tunne on kuitenkin ihan positiivinen ja olo tuntuu ihan kokonaiselta :)
  Hmm, täytyy vielä miettiä tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Hyvä huomio. Itse asiassa tosi kaunis huomio, kiitos.

   Poista
 2. Hyvin sanottu. Olen kanssasi samaa mieltä <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu, ihana :) Arvaan, että oletkin :)

   Poista
 3. Toiset paikat jäävät mieleen ja sieluun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. On paikkoja, joissa on heti kuin kotonaan.

   Poista
 4. Allekirjoitan! Tuntuu niin hyvältä nähdä ja kokea, hyvältä tuntuu palata omaan kotikoloonkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, kotiinpaluu on tosi suloista, kun on saanut nähdä muuta, kulkea muualla.

   Poista
 5. Viisaita sanoja! Teillä oli hyvä reissu.

  Hei, huomasin tuolta alempaa sen sinivalkean linnakupin. Minulla on kupin alle sopiva lautanen (pohjassa teksti Royal homes of Britain Enoch Wedgwood jne). Haluatko lautasen kupin kaveriksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos , meillä oli tosi hyvä reissu, sen arvon tajuaa tässä pikkuhiljaa kokonaisuudessaan :)

   Voi että! :) Kiitos, ihana tarjous, jonka otan tosi ilahtuneena vastaan, jos meinaat, että haluat siitä luopua?? Voi että, ihan hämmentyneenä täällä hymyilen... :)

   Poista
  2. Satu, lähetätkö osoitteesi tänne: katja.o.kaukonen(at)gmail.com niin postitan? Yritän pakata mahdollisimman hyvin. :) Minulla oli noita joskus 2 kpl, siis kupit lautasineen, ostin kirppikseltä ja tykkäsin kovasti, mutta kupit ovat kadonneet, en ymmärrä. :D

   Poista
 6. Tykkään niin näistä sinun kuvista ja tästä tekstistä, sellainen lämmin mieli kuin kotiintulo joskus syksysäällä, onnen tunne. Hyvän kokeminen matkalla olossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) kiitos paljon, tosi paljon :) Matkalla olossa on niin paljon, sitä ei kaikkea mitenkään tajua matkan aikana, vaan kaikki elää vielä myöhemmin, tuntuu, että se kaikki tarttuu kiinni kunnolla vasta kotona. Tulee sellaisia satunnaisia vahvoja tuntemuksia, ne tuntee tosi syvällä, silloin tietää, miten merkityksellistä kaikki on ollut. Pidän tosi paljon tuosta vertauksesta, kotiintulo joskus syksysäällä. Juuri niin. Kiitos.

   Poista